INDIVIDU

Wanneer wilt u met pensioen? Is er voldoende geregeld voor uw pensioen? Wat is de situatie voor de nabestaanden bij overlijden? Wat kost een goed pensioen? Allemaal vragen waar wij u antwoord op kunnen geven, maar ook inzichtelijk in kaart kunnen brengen. Zie het als een financiële planning van uw toekomst en die van uw naasten.

Veel mensen maken zich zorgen om hun pensioen. Het pensioenstelsel in Nederland verandert in hoog tempo. Zekerheden uit het verleden bieden geen garanties meer naar de toekomst toe. Maar het is ook zo’n lastige materie. Waar moet u aan denken bij het regelen van een pensioen? Is de pensioenregeling van uw werkgever wel voldoende? Voor al deze en andere pensioenvragen kunt u bij ons terecht.

Bent u in het bezit van een pensioenverzekering die bijna tot uitkering komt? Ook voor deze zogenoemde expiratievraagstukken kunt u bij ons terecht. Met het woord expiratie doelen we op alle vormen van vrijkomend kapitaal. Wij adviseren u bijvoorbeeld over de fiscale gevolgen hiervan. Samen met u kijkt onze pensioenadviseur naar uw persoonlijke situatie. Via de site www.mijnpensioenoverzicht.nl kunt u zien hoeveel pensioen u heeft opgebouwd en bij wie. Daarnaast krijgt u jaarlijks een Uniform Pensioen Overzicht (UPO) toegestuurd. Wij leggen deze overzichten uit in duidelijke taal en adviseert u over mogelijke stappen.